Každé dítě, které končí základní školu si má podat přihlášky na střední školy a učiliště. Samozřejmostí je, že si nemusí podávat přihlášku a rovnou jít pracovat. To ovšem dělá jen minimum dětí a většina z nich jde střední školu alespoň zkusit. Skončit se dá totiž kdykoliv. Při rozhodování se nenechte uchlácholit svými kamarády, ale hledejte cestu v tom, co vás opravdu baví. Právě radost z práce nebo hotového díla dělá lidi šťastnými, a to je ten největší dar, který můžete v zaměstnání mít. Koho totiž baví práce, ten je šťastním člověkem. Pokud i vaše děti budou podávat přihlášky, tak si s nimi popovídejte a sdělte jim, co se nyní vyplatí studovat a co jim přinese nejen dostatek peněz, ale také dostatek práce během dalších let.

elektrikář Praha

Mezi obory, které se vyplatí studovat patří bezkonkurenčně obory, které se dělají rukami. Elektrikář Praha 11, instalatér, obkladač, ale i pokrývač. To jsou obory, ve kterých je nedostatek lidí a je po nich velká poptávka. Dnešní generace se absolutně straní fyzické práci, a to je šance pro lidi, kteří jsou zruční a opravdu chtějí pracovat. Jestliže doma máte syna nebo dceru, kteří jsou zruční a chtěli by pracovat tak neváhejte a zkuste jim poradit jeden z těchto oborů.

elektrikář Praha

V dnešní době i ženy pracují na těchto pozicích a v mnoha případech jsou šikovnější než muži. Pro ženy se hodí i obor kadeřnice, kde se dají vydělat hezké peníze a do budoucna tento obor určitě nezanikne. Jen si vezměte, kolik si bere kadeřnice za o stříhání. U mužů to je přes 200 Kč za obyčejné ostříhání, které trvá zhruba 20 minut. Kdo tedy může říct, že vydělává 600 Kč za hodinu že? Moc takových lidí nejspíše nebude. Zkuste jako svědomitý rodič svým dětem poradit, co by bylo dobré studovat. Samozřejmě je nemůže do ničeho nutit, ale vnukněte jim myšlenku toho, co je opravdu do budoucna dobré.