Až budete instalovat rozvaděč na podlahové topení a zapojovat jej do trubek v systémových deskách, které jsou součástí suchého systému pokládky, možná si položíte otázku, zda má to vaše svépomocné snažení vůbec smysl, a zda by nebylo lepší požádat instalatéry o výstavbu klasických radiátorů ústředního topení. V této slabé chvilce duševního rozpoložení se můžete rozhodnout všeho nechat a zabalit to ještě předtím, než práci dokončíte, a na to vám odvětíme jedinou větou: Vydržte, stojí to za to.

bosé nohy na podlaze

Budete mít lepší tepelný komfort – když se místnost roztopí radiátorem, teplý vzduch vystoupá nejprve ke stropu, a odtud pak postupně zahřívá nižší vrstvy. Stává se, že u podlahy je až o několik stupňů Celsia chladněji, a tak je vám chladno na nohy, zatímco se váš obličej vaří ve vlastní šťávě. Toto se vám u podlahového topení nemůže stát, tam stoupá teplo po celé nebo téměř celé ploše podlahy vzhůru a rovnoměrně prohřívá vzduch tak, že je téměř stálá teplota u stropu, ve středu místnosti i u podlahy.

bosonohá žena

Ušetříte za vytápění – tím, že je teplo rovnoměrně rozložené, nemusíte prostory přetápět. Úspora za vytápění pak může jít do tisíců korun ročně. A pokud rozdělovač podlahového topení zapojíte do krbového výměníku, topení dřevem vám přinese další úsporu. Dřevo je v současné době, a zřejmě stále bude, nejúspornějším vytápěním, jaké máte k dispozici.

Podpořte současný trend barefoot chodníčků a reflexologie – bosé nohy se v dnešní době staly jedním z důležitých prvků na cestě ke zdraví. Spolu se zdravou výživou je to jeden z nejvyhledávanějších cílů zájemců o zdravý životní styl. Má se totiž za to, že na bosých chodidlech máme reflexní body, které propojují pomocí energetických drah naše orgány, a stimulací těchto bodů teplem nebo masážními technikami dochází k léčení a urychlení regenerace orgánových systémů a všech tělesných buněk.