Když se narodíme, jsme hozeni do vody jako neplavci, a kdo se naučí dobře plavat, přežije tu déle a prožije klidnější život. Takto bychom mohli charakterizovat pobyt na této planetě. Každý člověk se tu rodí jako nemohoucí tvor, naprosto závislý na své matce, neumí mluvit, neumí chodit. Když se nad tím zamyslíte, je docela zázrak, že se naučíme jak chodit, tak i komunikovat, a provádět další životní úkony potřebné k přežití.

jízda v autoškole

Jedním z těch úkonů v dospělém věku je i řízení automobilu. Každý, kdo se posadí poprvé za volant, může mít pocit, že z auta není nic vidět, a že se přece s tak obludným monstrem nemůžete strefit na silnici do vašeho jízdného pruhu, a že zákonitě ihned narazíte do protijedoucího auta. Teprve později si uvědomíte, že pohled z čelního skla poněkud zkresluje, a že odhad vzdálenosti a bezpečný průjezd silnicí máme vlastně tak nějak „v oku – uvnitř sebe“.

auto na cvičišti

Další problém je skloubit samotné řízení vozidla se znalostí předpisů, na silnici nevíte pomalu, co dřív – sledovat vodorovné a svislé značení, semafory a směrové ukazatele, zařazovat se do správných pruhů, míjet vozidla a předjíždět a nakonec také parkovat a couvat. Je toho zkrátka moc, a k tomu všemu ten pražský provoz…

Jak sami vidíte, abyste dobře zvládli průběh výuky řízení vozidla, musíte si vybrat tu správnou autoškolu v Praze. Velmi záleží na kvalitě výuky i na samotném instruktorovi, na jeho osobním lidském přístupu a na tom, jaké situace vám v silničním provozu umožní zažít, vyzkoušet si, natrénovat a zapamatovat si. Autoškola je svým způsobem trenažérem pro život, protože řízení vozidla je součástí života a dnes se bez řidičského průkazu mnoho lidí neobejde. A pokud právě vy chcete získat řidičské oprávnění, držíme vám palce, abyste to zvládli „na první dobrou“, a abyste absolvovali výuku i další kilometry mimo autoškolu bez nehod.